Personel Alımları

Sağlık Bakanlığı Atamaları Dikkat Edilecekler

2024 Lisans ve Önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) maratonun ardından atama bekleyen meslektaşlarımız için önemli bir yola daha girilmiş bulunmaktadır. Bu yazımızda atama bekleyen 39 farklı sağlık branşına mensup binlerce atama bekleyen meslektaşlarımızın merak ettiği ve sağlık bakanlığı atamaları dikkat edilmesi gerekenler neler olduğunu detaylı bir şekilde ele alacağız.

Öncelikli olarak Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından atama bekleyen binlerce meslektaşımız atama öncesi branş sıralamalarını da beklemektedir. Branş sıralaması bugün açıklanmış olup, bazı meslektaşlarımız sevinirken sıralaması yüksek olan meslektaşlarımız da bu duruma üzülmektedir. İşte bu yazımızda özellikle sağlık bakanlığı branş sıralaması ne olduğu ne işe yaradığına da değineceğiz…

Branş Sıralaması Nedir?

Branş sıralaması kpss sınavının ardından kendi meslek grubunuzda bulunup Kpss sınavına giren meslektaşlarınız arasında bir sıralamaya tabii tutulmanız ve bu sıralamaya göre atamalarının yapılması anlamına gelmektedir. Branş sıralaması düşük olan meslektaşlarımızın atanma ihtimalleri diğerlerine oranla daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun yanı sıra sıralaması yüksek olan meslektaşlarımız da umutsuzluğa kapılmasının çok fazla bir anlamı bulunmamaktadır. 2 yıl boyunca Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmayacağından dolayı bu aşamada çeşitli sendika ve platformların atama mücadele döneminde yapmış oldukları çalışmaları dikkatle takip ederek, gerek sosyal medya da gerekse gerçekleştirilecek olan ziyaretler de destek vermeleri kendilerinin adına iyi olacaktır…

Sapma Etkisi ile Atama Nedir?

Branş sıralamalarının belirlenmesinden sonra belki de en çok sorulan sorulardan birisi de sapma etkisi ile atama nedir? şeklinde olduğunu sosyal medya hesaplarımız üzerinden almaktayız. Gelin isterseniz kısa bir şekilde bu durumu da açıklayalım….

Öncelikli olarak x bölümünde branş bazlı sıralamanız 5.000 olduğunu kabul edelim. Sıralamanıza göre atanmanız için 2 yıl boyunca en az x bölümünüzden en az 5.000 kişinin alınması gerekmektedir. Bu sayede sıralamanız yeter ve atama durumunda tercih verip atanma ihtimaliniz yüksek olacaktır.

Ancak sapma etkisi ile atama dediğimiz olay tam da burada devreye girmektedir. 5.000 sıralamada olan kişi 3.000 kişilik bir alımda da atanma ihtimali ( bölüm bazlı ve alım sayısı bazlı değişiklikler gösterebilir ) atanma ihtimali vardır.

Bunun nasıl olduğuna dair aklınızda bazı soru işaretleri belirdiğini şuan hissetmekteyiz. Bu durum sizin önünüzde olan 2.000 kişinin farklı meslek dalları ( askeri personel alımı – polislik alımı- zabıt katipliği alımları – diğer kamu personeli alımı ) gibi durumlarda atanmış kişiler veya farklı bir bölüm okumuş, 2. üniversite olarak x bölümünü okuyan önceliğini kendi okuduğu bölüme veren kişilerden oluşma ihtimalinden kaynaklanmaktadır.

Durum böyle olduğunda 5.000 olan bir kişinin bile 3.000 kişilik alımda yukarıda belirttiğimiz özel durumlar dahilinde ve parantez içerisinde belirttiğimiz durumu da dikkate alarak, atanma ihtimalini doğurmuştur. Burada da durum profesyonel anlamda tercih desteği almak ve en doğru listeyi oluşturmak olacaktır.

Bizler yine atama dönemlerinde bölüm bazlı incelemeler yaparak atama bekleyen meslektaşlarımıza bu anlamda çeşitli bilgiler sunacağız. Kısaca sapma etkisi ile atama nedir? branş sıralaması nedir bu şekilde açıklayabiliriz. Sizlerde aklınıza takılan soru var ise lütfen yorum kısmına belirtmeyi unutmayınız….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu